Musikgruppe giver bedre humør

Musikgruppe giver bedre humør

Musikgruppe giver bedre humør

Musikgruppe OPUS Glostrup collage

Psykiatrisk Center Glostrup OPUS

Musikgruppen er blevet et tilbud i OPUS-teamet, hvor de unge mennesker kommer én gang om ugen og får spillet musik sammen i fællesskab.

Det har været og er et utrolig spændende og givende aktivitet at kunne samles om noget kreativt og uformelt som det at spille musik sammen. Gruppen er blevet vel modtaget af patienter og personale. Vi har fået spillet en masse numre sammen og fortsætter nu med også at komponere vores egne numre.

Beretninger

  • ”Man er altid i bedre humør når man går hjem fra musikgruppen end da man kom”
  • ”Jeg er kommet i gang med at spille musik igen efter at være startet i gruppen, fordi der er andre der har forventninger om at jeg øver mig til næste gang, samtidig er lysten kommet frem igen”
  • ”Det er en nem og god måde at være sammen med andre, igennem musikken”
  • ”Når jeg har været i gruppen, får jeg energi til at ordne de praktiske ting i hjemmet efterfølgende”
  • ”Det er rart at have en fast ting som man er motiveret til at dukke op til hver uge”
  • ”At være i gruppen har gjort at jeg får mindre angst ved andre ting, fordi jeg kan sige til mig selv: hvis jeg kan spille musik foran andre, så kan jeg også klare det her

Splinternyt fint el-klaver

Splinternyt fint el-klaver

Splinternyt fint el-klaver

Nyt klaver 1
Nyt klaver 2

Psykiatrisk Center Glostrup Afsnit 176

Først og fremmest en stor tak for donationen, som vi har brugt på et splinternyt fint el-klaver. Klaveret har allerede været i brug ved adskillige morgen- og aftenmøder hvor undertegnede har spillet til fællessang, en aktivitet som patienterne lynhurtigt har taget til sig som et must ved samling. Fællessang er også blevet til en gruppeaktivitet, som man kan melde sig til hver mandag. Flere af patienterne har allerede nydt godt af at kunne spille på klaveret. Vi har lagt ører til alt fra Kim Larsen til Für Elise og det skaber utroligt meget liv og hygge i afsnittet, samt styrker fællesskabet enormt når vi mødes om sangbøgerne.

Patienterne udtaler blandt andet: ”Det skaber så meget stemning og bliver meget nemmere at synge med når der er klavermusik til”, ”Det er bare noget andet at høre musik når det er -live-”

Vi sætter utrolig stor pris på gaven, som uden tvivl vil blive ved med at give.

På Creative Space Odense med kreative mennesker

På Creative Space Odense med kreative mennesker

På Creative Space Odense med kreative mennesker

Creative Space collage

Psykiatrisk Afdeling Odense – P202

Kreativiteten fyldte rummet, mens farver og former blev forenet, da vi fra P202 besøgte Creative Space Odense.

Roen sænkede sig over værkstedet, da vi alle havde valgt et stykke keramik fra det store udvalg på hylderne. 

Med keramik og pensler i hænderne, blev der tænkt på farvekombinationer, mønstre og dekorationer. Og alle var helt stille.

Efterhånden som processen skred fremad sagde en kvinde: “Jeg håber ikke telefonen ringer til mig, jeg har ikke tid”, mens en anden sagde, at hun ville tage sin datter med en dag.

“Det var virkelig sjovt,” sagde en tredje. 

Tiden fløj afsted og alle var enige om, at sådan en tur kunne vi godt arrangere igen.

Tak for donationen.

Alle de fine ting som blev indkøbt

Alle de fine ting som blev indkøbt

Alle de fine ting som blev indkøbt

Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved 1
Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved 2

Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved​

Børn som henvises til klinikken er mellem 4-15 år, med ønske om udredning indenfor diagnoser angst, gennemgribende udviklingsforstyrrelse, opmærksomhedsforstyrrelse, OCD, spiseforstyrrelse, belastningsreaktion eller anden socialfunktions- eller emotionel forstyrrelse

Alle børn ses til en førstegangssamtale, hvor de observeres for deres henviste psykopatologi gennem en legeobservation og eller samtale, hvor der er spilles, tegnes, bygges eller leges. I denne kontekst er det vigtigt at der er et fælles 3 som den sundhedsfaglige og barnet kan være fælles om.

Mange af de børn vi har set til i vores klinik til en førstegangssamtale er blevet tilbudt at lege med LEGO/DUPLU/Geomag. Vi oplever at det at kunne lege med noget kendt / spændende / kreativt øger barnets tryghed og glæde med at være tilstede i en relativ utryg situation. Vi som behandlere foretage mange relevante observationer i forhold til eventuelle psykiatriske vanskeligheder uden at de oplever det som værende grænseoverskridende. Vi oplever at samtalerne bliver meget nemmere for dem, da vi har et fælles 3. samt at de kan bruge deres hænder til noget.

Vi har fået mange positive tilbagemeldinger både fra børn, forældre (som har oplevet deres mødt) samt alle behandlere som er meget glade for at have mulighed for at byde børnene nået spændende og ordentligt legetøj.

Mange tak fra

OL i Middelfart

OL i Middelfart

OL i Middelfart

OL Collage

Psykiatrisk Afdeling Middelfart, Retspsykiatrisk Afsnit

OL på Psykiatrisk Afdeling Middelfart

Onsdag og torsdag er en smule anderledes end normalt på vores retspsykiatriske afdeling i Middelfart.

Her har social- og sundhedsassistent Diana Pilegaard Rasmussen nemlig arrangeret OL, hvor patienter og personale skal dyste på tværs af afsnit i discipliner som kartoffelløb, basketball og sækkeløb.

Det er vigtigt at lave noget, som giver patienterne et afbræk fra den hverdag, de normalt er i. For nogle af vores patienter kan dagene her godt føles lange, og så er det rigtig vigtigt at være med til at flytte fokus hen på noget andet, fortæller Diana Pilegaard Rasmussen, der har fået sponsoreret præmier og udstyr fra foreningen Håb i Psykiatrien og den lokale Kvickly.

Foruden en stor kurv med lækkerier til det vindene afsnit, bliver der også uddelt chokoladeguldbarer som medaljer til vinderne.