Gårdhave med bærbuske

af jun, 2024

gårdhave 2
gårdhave 4
gårdhave 1
gårdhave 5
gårdhave 3
gårdhave 6

Region Midtjylland – Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling – Sengeafsnit 2

I ungdomspsykiatrisk sengeafsnit 2 har vi været så heldige at få midler til at forskønne vores gårdhave med bærbuske. Bærbuske der skal bruges til at lave de skønneste sorbet’er og være pynt på muffins og kager til vores ugentlige fredagscafé.

Gennem foråret har donationen betydet flere ture ud af huset med de unge. Blandt andet en tur til Plantorama, hvor der blev udvalgt smukke planter og så viste det sig først i forbindelse med betaling at “turholdet” ikke havde set, at de skulle være kørt til Billig Blomst “Vi fik en dejlig tur til Plantorama for ugen efter at køre til Billig Blomst” Det blev der grinet meget af efterfølgende. Heldigvis betød det jo at vi måtte ud på en ny tur. Denne gang til Billig Blomst, som var den butik vi havde lavet en aftale med forinden.

I Billig Blomst blev der købt flotte bærbuske og jordbærplanter til gårdhaven som alle blev plantet i øsende regnvejr. “Hyggelig proces med at “nusse” om blomsterne og udvælge de bedste bærbuske” Planterne er godt i gang med at vokse sig store og sunde og vi glæder os hver dag over det grønne look, vi har fået i vores gårdhave “Det er så dejligt at kunne gå og følge med i at planterne gror. Jeg blev så glad, da jeg så at jordbærerne var røde.” Der er også allerede smagt på de første søde røde jordbær.

“Det er en virkelig dejlig have”.

Hver fredag afholder vi fredagscafé i afdelingen og til denne aktivitet har vi indkøbt en ismaskine, så vi kan lave lækre sorbet’er hen over sommeren og på sigt selvfølgelig af bær fra vores egen gårdhave. Der har været gang i ismaskinen over flere gange bl.a. til produktion af lækker koldskålsis og rabarberis og det var “en lang og dejlig proces. Det smagte SYGT godt!”.

Vi glæder os dagligt over de skønne planter, vi har fået i gårdhaven samt alle mulighederne for bage-/madlavningsaktiviteter vi har fået med donationen fra “Håb i psykiatrien”. Tak!