Grillaften og hækling

af jul, 2024

Grillaften 1
Nye tuscher
Grillaften 4
Grillaften 5
Grillaften 2
Patienternes fælles hækleprojekt 1

Region Midtjylland – Sengeafsnit 9 Afdeling for depression og angst

Grillaften på Sengeafsnit 9 
På en sommeraften i juli, blev der på Sengeafsnit 9 i AUH Psykiatrien holdt et grillarrangement blandt patienter og personale. Med hjælp fra patienter blev der tændt op i grillen i gårdhaven, hvor der blev grillet pølser. Duften af grillen lokkede flere patienter ud i fællesmiljøet og der spredte sig en hyggelig stemning. Aftenen sluttede af med frugt og sunde snacks i stuerne, hvor der blandt andet blev set EM-finale og lavet kreative sysler i en fin forening.  
Flere af patienterne tilkendegav i løbet af aftenen og i dagene efter, at det havde været en rigtig hyggelig aften og at de håber, at det ikke er sidste gang, at der er mulighed for sådan et arrangement. 

Patientberetning om hækling 
“Når jeg hækler, giver det mig noget andet at fokusere på end de ubehagelige tanker. Det får ikke det svære til at gå væk, men det gør at der også eksisterer noget neutralt eller godt i øjeblikket, så bliver det lettere at håndtere at det svære er til stede” 
“Strik og hækling giver os noget at samles om på afsnittet. Vi kan hjælpe hinanden med teknikker eller kreative ideer og det kan være med til at starte nogle gode og meningsfulde relationer” 

Generelt udtrykker patienterne at de er enormt glade for de kreative ting vi har købt for donationen. Motivationen og glæden ved at sidde og aflede tankerne med f.eks. mandalas er større fordi vi har nogle ordentlige tuscher i mange farver. Endvidere har tilbud af puslespil med færre brikker medført at flere patienter har overskud til at sidde pusle. Mange af vores patienter har nedsatte kognitive færdigheder og derfor bliver det let uoverskueligt med puslespil på 500-1000 brikker. Aktiviteterne indbyder til fællesskab hvor patienter og personale på lige fod er engageret og fordybet i et fælles tredje f.eks. som vores fælles hækletæppe som der arbejdes med dagligt. Patienterne har mulighed for komme og gå som de har overskud til.