Betænk Håb i Psykiatrien i dit testamente

Arv og testamente

Støt Håb i Psykiatrien i dit testamente

Det er muligt at betænke Håb i Psykiatrien i dit testamente og dermed hjælpe os med at sikre støtte, omsorg og håb for mennesker i psykiatrien, der står i vanskelige livssituationer.

Gør en forskel

Når du opretter dit testamente, er det naturligt at tænke på dine nærmeste. Men mange ønsker også at støtte en sag, de brænder for, ud over at tage hånd om deres pårørende. Håb i Psykiatrien modtager testamentariske gaver med stor taknemmelighed, og disse bidrag er afgørende for, at vi kan udvikle vores indsats og skabe nye muligheder for dem, vi hjælper.

Din arv kan gøre en væsentlig forskel for vores arbejde og være med til at give håb til sårbare medmennesker, som befinder sig i en svær tid.

Arveafgift (boafgift)

Håb i Psykiatrien er fritaget for arveafgift (boafgift). Det betyder, at hele det testamenterede beløb går direkte til vores arbejde, uden at blive reduceret af afgifter. Du har desuden mulighed for at testamentere specifikt til bestemte projekter eller indsatsområder, som ligger dig særlig nært.

Hvis du har en formue på over 500.000 kr., og ikke efterlader dig børn eller en ægtefælle/registreret partner, kan det være fordelagtigt at donere 30 % af din arv til en velgørende organisation, som kan betale arveafgiften. Dette kaldes “30 %-løsningen” og kan resultere i, at din arv bliver anvendt endnu mere effektivt til gavn for velgørende formål.

Testamente

Hvis du ønsker at bestemme, hvordan din formue skal fordeles efter din død, er det nødvendigt at oprette et testamente. Uden et testamente vil din arv blive fordelt efter arvelovens bestemmelser, og hvis du ikke har legale arvinger, vil arven gå til staten.

Du har mulighed for at oprette dit testamente online gennem Dokument 24, som vi har indgået et samarbejde med. Hvis du vælger at betænke Håb i Psykiatrien, kan testamentet oprettes gratis både for dig og for os. Dokument 24 tilbyder desuden gratis juridisk rådgivning omkring arv og testamente, og rådgivningen er helt uforpligtende. Det er nemt og enkelt at oprette et testamente hos Dokument 24.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om, hvordan du kan støtte Håb i Psykiatrien gennem dit testamente, er du meget velkommen til at kontakte os. Skriv til os på info@haabipsykiatrien.dk eller ring til os på 6022 4061.

Nedenfor er en lille video om Håb i Psykiatrien